Het moet er maar eens van komen. De website is al een hele tijd klaar maar de pagina met mijn blog is nog niet gevuld. Niet dat ik het niet wil, maar kan ik wel interessant schrijven voor de mensen die dit gaan lezen? Vandaag schijnt de zon, en ik weet niet hoe dat bij jullie is maar bij mij ontstaat een kriebel in mijn buik. De lente begint. We zitten volop in het lammerseizoen. Nadat ik vanochtend alle lammeren melk heb gegeven, hun hokken met stro heb gevuld zodat ze een warm en droog ligbed hebben en alle dieren goed heb aangekeken om te kijken of ze gezond zijn, zit ik nu aan de keukentafel en schrijf ik dit berichtje.

 

Mijn man Edwin is druk bezig in het veld. Hij heeft zin om op het land te werken en er zorg voor te dragen dat we voor het komend jaar goed voer voor onze geiten kunnen verbouwen zodat ze ook in de winter te eten hebben. Daarom moet de grond bewerkt worden. Het grasland is in de herfst ingezaaid en heeft nu mest nodig om te groeien. Daarom rijdt er vandaag een tractor af en aan om mest van de mestput naar het land te brengen. Zodat we begin mei de eerste keer kunnen maaien. Dit is mijn eerste blog, maar nog lang niet de laatste. Ik wil wat vaker een stukje schrijven om jullie mee te nemen in het wel en wee op ons bedrijf.

 

Delen op Facebook

Over mij

Ik ben Mariejet, boerin, onderneemster en vanaf nu ook blogschrijfster. In deze blogs wil ik jullie een kijkje geven in ons leven tussen de geiten.